EL ACMASI TADINDA NISASTALI UNLU BOREK....


selamlar yeni bir haftaya,selamlar mutlu yarinlara,selamlar pazartesi....
cumartesi gunu agirladigim misafirlerime en agir topum su boregiydi.tarifi burada bulabilirsiniz.
ama yine onun kadar lezzetli bir ispanakli boregim vardi ki o da el acmasi tadinda kiyir kiyir bir lezzetti.
ara vermeden paylasmali dedim benim canim izleyicilerimle...yapin ama sakin beklemeyin....

MALZEMELER:
4 ad yufka
1su  bardagi sivi yag
2 yemek kasigi un
2 yemek kasigi nisasta
1yemek kasigi sirke

IC MALZEMESI:
dogranmis taze ispanak
pul biber
tuz
UZERI ICIN:
yumurta sarisi
kuru hashas
ya da susam,corekotu


YAPILISI:
once sivi yag,un,nisasta ve sirkeyi derin bir kapta cirpiyoruz.
elimizdeki ilk yufkamizin her yerine bu harctan suruyoruz.uzerine ikinci yufkayi serip onada harctan suruyoruz ve sigara boregi icin keser gibi istedigimiz buyuklukte yufkamizi ucgenlere boluyoruz.genis olan kismina harcimizdan(ben cig olarak kullandim ispanagi biber ve tuzla karistirarak)koyup sariyoruz.elimizdeki butun yufkalar bitene kadar bu islemi devam ettiriyoruz.
tepsilere dizip yumurta sarisi surup uzerine ne istersek serpistiriyoruz.200°isitilmis firinda kizarana kadar pisirip ilik servis yapiyoruz.kiyir kiyir el acmasi tadinda bir borek yiyoruz...afiyetle hanimlar beyleeeer....



Yorumlar

  1. Bu börek çok pratik ve çok lezzetli oluyor..Devamlı yapıyorum,süper oluyor..ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili nursen ilk defa yaptim ama ben de cok begendim,vazgecilmezler arasina girdi bile coktan,sevgimle hayatim...

      Sil
  2. hmmm,,,misssler gibii..:)
    beklemeyin derken,son dakika mı pişirmeli ikram için canım?
    benim de sadece sıvıyağ ve su karışımı ile yapığım bir böreğim var.onu da bekletmeden ilk ılıklığı ileservis edince tadına doyulmuyor.çıtırr çıtır..;)
    ellerin yüreğin dert görmesin.
    öpülldün ki..;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hem oyle hem de bugun hemen yapin anlaminda canisi....ben de aynisini sadece yag ile ve buzluk boregi adi altinda yapiyorum onu da paylasacagim ama ne zaman bakalim.mis hayatim mis....iyiki geldin safalar getirdin ben de operim seni hem de kokulu kokulu....

      Sil
  3. Muhakkak denemeliyim...Çok değişik...

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar, size daha önce mail atmıştım ama gitmemiş olma ihtimaline karşı yeniden yazıyorum.

    Blogunuza internette yemek tarifleri ararken rastladım. Öncelikle çok tebrik ediyorum, blogunuzu inceledim, tarifleriniz hem çok leziz, hem de yapımı gayet kolay görünüyor. :) Uygun bir zamanınızda yeni açılan yemek tarifleri arama motorumuz Tarifbul‘a bir göz atabilirseniz çok sevinirim. İsterseniz siz de En İyi Tarif Blogları kısmımızda tariflerinizi sergileyebilirsiniz. Merak ettiklerinize SSS’den bakabilir veya bana mail atabilirsiniz. Görüşmek dileğiyle.
    Huma S.

    YanıtlaSil
  5. Tarifleriniz ile ilgili sizinle görüşmek istiyorum. Lütfen iletişime geçer misiniz?


    İletişim mail : afiyetleeditor@gmail.com

    YanıtlaSil
  6. Tariflerinizi çok beğendim. Sitemizde düzenlediğimiz bloglara özel çekilişe katılmak isterseniz siteme beklerim.

    http://www.selmamutfakta.com/2016/02/bloggerlara-ozel-cekilis.html

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

yorum yapan herkese simdiden tesekkurler.siz yazdikca bu blok da var sevgilerimle

Bu blogdaki popüler yayınlar

sehriyeli muhallebili citir tatli......

sultani bezelye kizartmasi (misir unlu cevirme)